Noul “lacas de cult” se va afla la 20 metri sub nivelul marii, iar proiectantul si constructorul vor sa reuseasca sa monteze un altar din piatra si un loc pentru candele si lumanari in tot acest ansamblu, noteaza presa internationala.

Ideea realizarii unui astfel de spatiu de rugaciune vine din partea Arhimandritului Tikhon, un inalt oficial al Bisericii Ortodoxe din Rusia, care, pe deasupra, este si un impatimit al scufundarilor.

Potrivit reprezentantului Bisericii Ortodoxe din Rusia, in interiorul viitorul spatiu de rugaciune se vor regasi imagini reprezentantive, dar si icoane, “practic orice se regaseste intr-o biserica obisnuita”, a spus acesta.

Citeste si:

Mai mult, Arhimandritul vrea sa aduca in acest spatiu si mai multe relicve ale Razboilului din Crimeea, care sa devina astfel atractie turistica.

Un raport initial referitor la initiativa de a construi un astfel de spatiu religios este necesar pentru a oferi “scafandrilor sau celor care fac scufundari…sa se roage la Dumnezeu in conditii optime cat se afla sub apa”.