Miliardarul in varsta de 76 de ani, Jorge Lemann, controleaza deja companii importante la nivel global, precum Burger King, Kraft, Stella Artois si Heinz si, de regula, are obiceiul de a concedia multi angajati dupa fiecare tranzactie importanta. Si de ceva vreme a pus ochii pe gigantul Coca-Cola, scrie Business Insider, care citeaza un articol Bloomberg.

Jorge Lemann a orchestrat fuziunea in valoare de 46,7 miliarde de dolari dintre H.J. Heinz si Kraft Foods Group in luna iulie, a transformat Burger King intr-un pariu profitabil pentru actionari si a format cea mai mare companie de bere din lume, Anheuser-Busch InBev, toate fara sa organizeze o conferinta de presa cu privire la oferte. Magnatul brazilian pretuieste intimitatea, noteaza Bloomberg, atat de mult incat solicita asociatilor sai sa pastreze confidentialitatea despre el. Cu toate acestea, celebrul investitor este acum dornic sa vorbeasca.

Lemann nu se sfieste sa-si arate insa ambitiile in spatele usilor inchise, arata Bloomberg. La doar cateva luni dupa ce a format Anheuser-Busch InBev in 2008, miliardarul brazilian si ceilalti co-fondatori ai 3G Capital, Carlos Sicupira si Marcel Telles, s-au intalnit cu personalul companiei la sediul societatii de investitii din Manhattan. La un pranz, un membru al staff-ului 3g Capital l-ar fi intrebat pe Jorge Lemann despre achizitia la care viseaza.

"Ne-ar face placere sa aruncam o privire la Coca-Cola", a declarat Jorge Lemann. "Am putea sa conducem compania cu numai 200 de angajati!", a glumit apoi miliardarul brazilian, potrivit Bloomberg. Asta ar inseamna concedierea aproape a tuturor celor 100.000 de angajati ai Coca-Cola. Jorge Lemann a realizat unele dintre cele mai mari achizitii din toate timpurile, in ultimii cinci ani, prin intermediul companiei sale de investitii, 3G Capital.

Sursa foto Burger King: dean bertoncelj / Shutterstock.com

Sursa foto Jorge Lemann: Insider Monkey via Flickr