Analistii anticipau un declin al exporturilor de 0.9%. Excedentul comercial, ajustat la factorii sezonieri si de calendar, s-a redus cu 2,8 miliarde de euro, la 19,6 miliarde de euro, potrivit datelor publicate joi de Biroul Federal de Statistica. Importurile au coborat la randul lor cu 3,1% fata de iulie, la 78,2 miliarde de euro.

Balanta contului curent, care masoara pozitia financiara a unei economii, a inregistrat un surplus de 12,3 miliarde de euro in august, in termeni neajustati. Indicatorul este cu mult sub nivelul anticipat de analisti, care prognozau un excedent de 16,2 miliarde de euro. In august anul trecut, Germania a consemnat un surplus al contului curent de 11,1 miliarde de euro.

Germania este afectata de incetinirea cresterii economice in China si alte state emergente, destinatii majore pentru exporturile sale. Declinul exporturilor este cel mai recent semn ca economia germana incetineste. Principalele institute economice germane urmeaza sa reduca estimarile de crestere pentru 2015 la circa 1,8%, de la 2,1%, a relatat Reuters miercuri.

Sursa foto: Shutterstock