Grupul ungar MOL a anuntat, miercuri, ca a achizitionat toate cele 183 de statii Agip din Ungaria ale grupului energetic italian ENI.

"MOL a semnat un acord cu Eni International BV pentru achizitionarea intregului capital social al Eni Hungaria, o companie care administreaza 183 de statii Agip in Ungaria (inclusiv statiile ale caror operatiuni sunt derulate de dealeri), precum si activitatile de vanzari angro din tara. Prin cresterea numarului de benzinarii in apropierea razei de aprovizionare a rafinariilor sale, acordul contribuie semnificativ la strategia Grupului MOL de integrare pe partea de downstream", se arata in comunicatul MOL, citat de Mediafax.

Reprezentantii MOL subliniaza ca incheierea tranzactiei depinde de indeplinirea unor anumite conditii, inclusiv acordul autoritatilor de concurenta.

In urma unei tranzactii semnate in luna mai a anului trecut, ENI a vandut catre MOL 208 benzinarii in Romania, Cehia si Slovacia. In Romania tranzactia s-a finalizat in februarie 2015, cand MOL a achizitionat toate cele 42 de benzinarii Agip, grupul italian ENI iesind astfel de pe piata locala.

MOL are operatiuni in peste 40 de tari si circa 27.000 de angajati. Grupul controleaza patru rafinarii si doua unitati petrochimice, in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de circa 2.000 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est, in 11 tari, din care aproximativ 200 in Romania.

Citeste si:
MOL va deschide 12 benzinarii in acest an in Romania
MOL: Vom deschide in acest an...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
CNADNR: Soferii nu mai pot plati rovinieta in anumite benzinarii
Setari Cookie-uri