Premierul francez, Manuel Valls, a declarat luni ca Franta "va trai mult timp" cu amenintarea terorismului si trebuie sa se pregateasca pentru posibilitatea unor "noi replici" dupa atentatele de la Paris, care au fost "organizate, gandite, planificate din Siria", relateaza AFP in pagina online, potrivit Mediafax.

"Vom trai mult timp cu aceasta amenintare" si cu posibilitatea unor "noi replici" in "zilele urmatoare, saptamanile urmatoare", a declarat premierul francez pentru postul RTL. "Acest atentat a fost organizat, gandit, planificat din Siria", a afirmat Valls, precizand ca Guvernul nu exclude "nicio solutie" in acest razboi contra terorismului.

Cel putin 132 de persoane au fost ucise si alte cateva sute au fost ranite, vineri seara, intr-o serie de atentate teroriste comise in mai multe zone din Paris, care au fost revendicate de gruparea jihadista Stat Islamic.

Atacurile teroriste de la Paris sunt o reactie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed si la raidurile aeriene efectuate de Franta in Siria si Irak, a afirmat reteaua terorista Stat Islamic intr-o inregistrare video.

O coalitie coordonata de Statele Unite, la care participa si Franta, efectueaza de peste un an raiduri aeriene in Siria si Irak, impotriva retelei teroriste sunnite Stat Islamic, care a proclamat un "califat islamic" in regiuni vaste din cele doua tari si comite sute de atrocitati.

Ministerul francez al Apararii a anuntat ca aviatia militara franceza a lansat duminica 20 de bombe de mari dimensiuni asupra orasului Raqqa, situat in nordul Siriei, distrugand un centru de comanda si o tabara terorista de antrenament, intr-o intensificare a campaniei aeriene asupra retelei teroriste sunnite.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri