"Vom trai mult timp cu aceasta amenintare" si cu posibilitatea unor "noi replici" in "zilele urmatoare, saptamanile urmatoare", a declarat premierul francez pentru postul RTL. "Acest atentat a fost organizat, gandit, planificat din Siria", a afirmat Valls, precizand ca Guvernul nu exclude "nicio solutie" in acest razboi contra terorismului.

Cel putin 132 de persoane au fost ucise si alte cateva sute au fost ranite, vineri seara, intr-o serie de atentate teroriste comise in mai multe zone din Paris, care au fost revendicate de gruparea jihadista Stat Islamic.

Atacurile teroriste de la Paris sunt o reactie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed si la raidurile aeriene efectuate de Franta in Siria si Irak, a afirmat reteaua terorista Stat Islamic intr-o inregistrare video.

Citeste si:

O coalitie coordonata de Statele Unite, la care participa si Franta, efectueaza de peste un an raiduri aeriene in Siria si Irak, impotriva retelei teroriste sunnite Stat Islamic, care a proclamat un "califat islamic" in regiuni vaste din cele doua tari si comite sute de atrocitati.

Ministerul francez al Apararii a anuntat ca aviatia militara franceza a lansat duminica 20 de bombe de mari dimensiuni asupra orasului Raqqa, situat in nordul Siriei, distrugand un centru de comanda si o tabara terorista de antrenament, intr-o intensificare a campaniei aeriene asupra retelei teroriste sunnite.

Sursa foto: Mediafax Foto