Sa fie atacurile de saptamana trecuta din capitala Frantei si un exercitiu de imagine cu eficienta maxima al ISIS? Sa (re)vedem faptele.

Franta este pentru a doua oara in acest an tinta unor atentate teroriste. La fel ca si in cazul atacului armat din 7 ianuarie din sediul revistei de satira Charlie Hebdo, soldat cu 12 victime, autoritatile franceze au luat si de data asta decizia unei mobilizari militare de amploare.

Anchetatorii francezi au reactionat si au aratat ca atacatorii nu au fost simpli simpatizanti ai Statului Islamic, ci au comunicat in mod regulat cu militanti ai ISIS din Siria.

Deschiderea pe care o arata autoritatile franceze in tratarea atacurilor ISIS este pusa de analisti in balanta cu reactia Rusiei de dupa doborarea in urma cu doua saptamani a unui avion de pasageri al companiei ruse Kogalimavia, ce zbura pe ruta Sharm el-Sheikh – Sankt Petersburg, intr-un incident cu semne de intrebare revendicat de ISIS, in urma caruia au murit toate cele 224 de persoane, majoritatea rusi, aflate la bord.

Citeste articolul integral pe adevarulfinanciar.ro.

Citeste si:
Miliardarii lumii au mai multi bani decat 60% din populatia mondiala
Miliardarii lumii au mai...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si