Arena sportiva HDI din Hanovra a fost evacuata in aceasta seara, dupa gasirea unui colet suspect, care s-a dovedit a fi o valiza goala. Potrivit unor surse, meciul amical Germania - Olanda a fost anulat dupa primirea unui mesaj care semnala prezenta unui dispozitiv exploziv, anunta Mediafax.

Cancelarul Angela Merkel si vicecancelarul Sigmar Gabriel au fost evacuati in siguranta de pe stadion. Potrivit presei germane, tot la Hanovra a fost evacuata si sala de concerte Tui-Arena din Hanovra.

Aproximativ 800 de politisti fusesera la amicalul Germania-Olanda, desi in mod normal sunt prezenti 200 de agenti. Meciul amical dintre reprezentativele Germaniei si Olandei, programat in aceasta seara, a fost anulat si stadionul din Hanovra, HDI Arena, a fost evacuat.

Echipa Germaniei se afla in Franta vineri, cand au avut loc atacurile teroriste de la Paris. Nationala germana a disputat un meci amical cu selectionata franceza pe Stade de France, in timpul jocului fiind doua atacuri sinucigase in exteriorul arenei, ceea ce a dus la evacuarea presedintelui Francois Hollande, care era prezent in tribuna. La finalul partidei, spectatorii s-au strans pe teren, fiind evacuati treptat. Nationala Germaniei a petrecut noaptea la stadion, in vestiare.

Citeste si:

Cel putin 129 de persoane au fost ucise si alte cateva sute au fost ranite, vineri seara, intr-o serie de atentate teroriste comise in mai multe zone din Paris, care au fost revendicate de reteaua terorista Stat Islamic.

In noaptea de luni spre marti, autoritatile belgiene au decis anularea meciului amical dintre Belgia si Spania, programat tot in aceasta seara, din cauza riscului sporit de atac terorist.