Bilantul provizoriu al operatiunii desfasurate miercuri dimineata de fortele de securitate franceze la Saint-Denis, o localitate situata la periferia Parisului, este de trei morti si trei persoane arestate. Aceste informatii nu au fost confirmate oficial deocamdata, potrivit Mediafax.

Printre persoanele ucise s-ar afla si o femeie-kamikaze, care si-a detonat centura exploziva. Operatiunea fortelor speciale franceze Raid, la care participa si armata, l-ar viza pe presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, potrivit cotidianului Le Parisien.

Conform informatiilor obtinute de Le Parisien, fortele de securitate cautau doi barbati la Saint-Denis, o localitate situata la periferia Parisului. Unul dintre ei este presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, un belgian despre care se stia ca se afla in Siria. Deocamdata nu se stie daca acesta se afla printre persoanele ucise sau arestate. In cadrul operatiunii declansate de fortele speciale Raid miercuri dimineata au fost trase numeroase focuri de arma, locuitorii fiind avertizati sa ramana in case.

Trei politisti au fost raniti in cursul interventiei, potrivit lui Arnaud Leduc, un reprezentant al politiei din Seine-Saint-Denis. Potrivit postului de radio RMC, cinci persoane s-ar fi baricadat in apartamentul vizat de asaltul fortelor de securitate.

Citeste si:

Regia de transport public din Paris a informat ca circulatia metroului a fost intrerupta intre Saint-Denis Universite si Saint-Denis - Porte de Paris, din motive de securitate. De asemenea, circulatia tramvaielor pe liniile T1 si T8 a fost intrerupta.

Politia a evacuat piata Jean-Jaures, situata in apropierea Primariei, sfatuindu-i din nou pe locuitori sa ramana in case. Strazile la Republique, Cornillon si Chaumette au fost inconjurate de fortele de securitate.

Primarul din Saint-Denis, Didier Paillard, a anuntat la randul sau ca scolile din centrul orasului vor ramane inchise "cel putin pe parcursul diminetii". La Saint-Denis, in apropiere de Stade de France, a avut loc primul atentat de vineri noaptea, cand un kamikaze a detonat incarcatura exploziva pe care o avea asupra sa, omorand o persoana si ranind alte 30.

Belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor sangeroase comise vineri seara la Paris si Saint-Denis, soldate in total cu 129 de morti, este o figura din cadrul gruparii Stat Islamic (SI) cunoscuta justitiei din Franta si Belgia. Potrivit unei surse din Franta apropiate dosarului, acest barbat in varsta de 27 de ani de origine marocana s-ar afla la originea mai multor atentate sau planuri de atentat in Europa.

Sursa foto: Mediafax Foto