Doi barbati inarmati au luat ostatice vineri dimineata 170 de persoane la hotelul Radisson Blu din capitala statului Mali, Bamako, imobilul fiind inconjurat de soldati locali, ajutati de trupele ONU, relateaza CNN.

UPDATE: Potrivit reprezentantilor hotelului, care este frecventat de cetateni straini, doi barbati inarmati au luat ostatici 140 de clienti si 30 de angajati.

Soldatii din Mali, ajutati de trupele ONU, au inconjurat hotelul in care se desfasoara luarea de ostatici, care nu a fost revendicata deocamdata."Saptamana aceasta a fost o delegatie mare pentru procesul de pace la hotelul Radisson din Bamako", a declarat Olivier Saldago, purtator de cuvant al Misiunii ONU de stabilizare in Mali (MINUSMA).

Atacul a vizat hotelul Radisson Blu, situat la vest de centrul orasului, intr-un cartier in care se afla sediile unor ministere si ale unor misiuni diplomatice, potrivit surselor citate. "Au fost focuri de arma dimineata devreme. Se pare ca este o tentativa de luare de ostatici. Politia este acolo si izoleaza zona", a declarat sursa din domeniul securitatii, potrivit Mediafax.

Potrivit unor martori din zona, politia a inconjurat hotelul si a blocat drumurile care duc spre cartier. Ambasada Statelor Unite din Mali a informat pe Twitter ca este la curent cu operatiunea armata de la hotelul Radisson si i-a sfatuit pe cetatenii americani sa ramana in case.

Citeste si:
Un soldat din Thailanda a ucis mai multe persoane intr-un atac armat
Un soldat din Thailanda a...

Nordul statului Mali a fost ocupat in 2012 de luptatori islamisti, unii avand legaturi cu Al-Qaida. Desi acestia au fost eliminati in urma unei operatiuni militare condusa de Franta, violentele sporadice continua.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Atac armat: Nouă persoane au fost ucise în Hanau, lângă Frankfurt
Setari Cookie-uri