Cel putin trei persoane au fost ucise vineri in atacul armat si alte 170 de persoane au fost luate ostatice in hotelul Radisson Blu din capitala Mali, Bamako, a anuntat Ministerul Securitatii, relateaza Le Monde in pagina electronica, potrivit Mediafax.

UPDATE: 80 de ostatici au fost eliberati, relateaza Digi24, care citeaza Reuters.

Aproximativ zece persoane au fost evacuate din cladire, adauga ziarul francez in pagina electronica. Fortele de ordine au luat cladirea cu asalt. Hotelul a anuntat ca doi barbati inarmati au luat ostatici 140 de clienti si 30 de angajati, potrivit Mediafax.

Potrivit CNN, care citeaza un martor - Amadou Keita - care lucreaza la un centru cultural din apropiere, atacatorii au sosit vineri dimineata la bordul unui automobil diplomatic si au deschis focul imediat ce au intrat in hotel. Impuscaturi s-au auzit timp de mai multe minte, a declarat el.

Militari din Mali, ajutati de trupe ONU au inconjurat hotelul. Ei au putut sa elibereze cativa ostatici, a declarat pentru CNN, de la fata locului, un jurnalist de la televiziunea de stat ORTM. Insa doi cetateni din Mali si unul francez au murit, potrivit unui oficial ONU, care nu a oferit alte amanunte.

Nicio grupare nu a revendicat imediat luarea de ostatici. Insa atacul are loc la o zi dupa ce presedintele francez Francois Hollande a laudat trupele franceze pentru lupta cu succes impotriva islamistilor in aceasta tara africana.

"Franta poarta acest razboi cu fortele sale armate, cu militarii sai, cu curaj. Trebuie sa poarte acest razboi impreuna cu aliatii sai, partenerii nostri ne pun la dispozitie toate mijloacele de care dispun, ca in Mali, si vom continua (sa purtam acest razboi) in Irak si il vom continua in Siria", a declarat joi Hollande. Mali este o fosta colonie franceza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri