Un marcant avocat prokurd, Tahir Elci, totodata un activist in domeniul drepturilor omului, a fost impuscat mortal sambata, la Diyarbakir, in sud-estul Turciei, intr-un schimb de focuri de arma intre politie si atactori inarmati neidentificati, relateaza BBC News online.

Tahir Elci sustinea un discurs in care indemna la incetarea violentelor intre statul turc si Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) in momentul in care a fost ucis. Politia din Istanbul a folosit tunuri cu apa pentru a dispersa manifestanti care protestau fata de uciderea lui Elci, scrie Mediafax.

Un politist a fost de asemenea ucis in confruntarea armata. O interdictie de circulatie a fost impusa in cartierul in care a fost ucis Elci.
Elci, care era seful Baroului din Diyarbakir, a fost incarcerat, anterior, si a primit amenintari cu moartea dupa ce a spus ca PKK nu ar trebui sa fie considerata o organizatie terorista.

Violentele intre armata turca si rebeli s-au reluat in iulie, cand un armistitiu a fost incalcat. "Nu vrem arme, lupte si operatiuni aici", a declarat Elci inainte sa fie ucis. "In momentul in care a terminat aceasta declaratie, multimea a fost vizata de gloante", a declarat pentru Reuters Omer Tastan, un oficial local din cadrul partidului prokurd HDP.

Ambasada Statelor Unite de la Ankara s-a declarat "socata"de "moartea tragica" a lui Elci, pe care l-a omagiat ca pe "un curajos aparator al drepturilor omului". Zeci de persoane au fost ucise de la reluarea conflictului armat, in iulie, intre statul turc si PKK.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri