Tahir Elci sustinea un discurs in care indemna la incetarea violentelor intre statul turc si Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) in momentul in care a fost ucis. Politia din Istanbul a folosit tunuri cu apa pentru a dispersa manifestanti care protestau fata de uciderea lui Elci, scrie Mediafax.

Un politist a fost de asemenea ucis in confruntarea armata. O interdictie de circulatie a fost impusa in cartierul in care a fost ucis Elci.
Elci, care era seful Baroului din Diyarbakir, a fost incarcerat, anterior, si a primit amenintari cu moartea dupa ce a spus ca PKK nu ar trebui sa fie considerata o organizatie terorista.

Violentele intre armata turca si rebeli s-au reluat in iulie, cand un armistitiu a fost incalcat. "Nu vrem arme, lupte si operatiuni aici", a declarat Elci inainte sa fie ucis. "In momentul in care a terminat aceasta declaratie, multimea a fost vizata de gloante", a declarat pentru Reuters Omer Tastan, un oficial local din cadrul partidului prokurd HDP.

Citeste si:

Ambasada Statelor Unite de la Ankara s-a declarat "socata"de "moartea tragica" a lui Elci, pe care l-a omagiat ca pe "un curajos aparator al drepturilor omului". Zeci de persoane au fost ucise de la reluarea conflictului armat, in iulie, intre statul turc si PKK.

Sursa foto: Shutterstock