De-a lungul bulevardului Voltaire, intre Oberkampf si Nation, activisti se tineau de mana, iar unii sareau si strigau "Mai cald decat clima", relateaza Le Parisien in pagina electronica, scrie Mediafax.

Manifestanti purtau de asemenea pancarte pe care puteau mesaje ca "Ei sunt mari doar daca stam noi in genunchi" sau "Ei exploateaza, ei polueaza, ei profita! Urgenta este sociala si climatica".

Coalitia Climat 21, din care fac parte 130 de organizatii, a fost nevoita sa renunte la un mars pe strazile Parisului, din cauza interdictiei manifestatiilor, impusa in cadrul starii de urgenta, decretata dupa atacurile comise pe 13 noiembrie la Paris si Saint-Denis, soldate cu 130 de morti.

In schimb, la initiativa Attac si Alternatiba, coalitia a indemnat la formarea acestui lant uman cu o zi inainte de deschiderea oficiala a COP21.
Acest lant uman trece prin apropiere de Bataclan - sala de concerte in care 90 de persoane au fost ucise in timpul atacurilor, un loc pe care organizatorii au promis sa-l "respecte".

Unii activisti au aliniat incaltaminte in Place de la Republique, reprezentand persoane care au primit interdictia de a protesta, relateaza The Associated Press. De asemenea, lideri tribali din cadrul unor grupuri indigene din intreaga lume urmau sa organizeze duminica o ceremonie de vindecare, in apropiere de locuri in care au fost comise atacurile.

Ei indeamna liderii lumii care se reunesc la COP21, in perioada 30 noiembrie-11 decembrie, sa adopte un acord care sa conduca la o diminuare a emisiilor poluante si sa ajute tarile sarace sa faca fata provocarilor cu care se confrunta din cauza incalzirii globale.

Citeste si:

Pe de alta parte, mai multe axe rutiere sunt partial blocate, pentru a permite deplasarea unor coloane oficiale in capitala, iar locuitorii din Ile-de-Franceau fost indemnati sa evite drumurile, dar si transportul in comun, relateaza Francetv Info.

Incepand de vineri, zeci de manifestantii au fost organizate peste tot in lume, cu scopul de a spori presiunea asupra reprezentantilor celor 195 de tari, pe care-i indeamna sa ajunga la un acord care sa permita limitarea incalzirii globale cu doua grade. Mitinguri erau prevazute duminica la Seul (Coreea de Sud), Rio de Janeiro (Brazilia), New York (Statele Unite) si Ciudad de Mexico (Mexic).

Sursa foto: Tramvaen / Shutterstock.com