"Se cheltuiesc miliarde de euro pe armament. Turcia are cele mai moderne sisteme aeriene, dar la sol nu este capabila sa prinda traficantii care ineaca oameni nevinovati. Ceea ce se intampla in Marea Egee este revoltator si incredibil", a scris Tsipras pe contul sau de Twitter, scrie Mediafax.

"Si avioanele turce patrund ilegal in spatiul nostru aerian, iar noi le interceptam. Ii spun premierului Davutoglu: Din fericire, pilotii nostri nu sunt atat de imprevizibili cum sunt cei turci impotriva rusilor", a subliniat liderul de la Atena.

Ahmed Davutoglu a replicat recomandandu-i lui Alexis Tsipras sa se concentreze pe agenda bilaterala "pozitiva".

Armata turca a doborat, pe 24 noiembrie, un bombardier rus, la frontiera dintre Siria si Turcia. Ankara sustine ca avionul militar rus intrase cateva secunde in spatiul aerian turc, desi nu exista dovezi in acest sens. Moscova a explicat ca avionul nu a intrat deloc in spatiul aerian turc, iar presedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat ca incidentul va avea "consecinte grave". Cei doi piloti ai avionului s-au catapultat, unul fiind impuscat mortal de insurgenti sirieni de etnie turca, iar celalalt fiind salvat intr-o operatiune speciala ruso-siriana.

Sursa foto: Avion prabusit, Shutterstock