Somajul din zona euro a scazut in octombrie pentru a doua luna consecutiv, cu 0,1 puncte fata de septembrie, la 10,7%, cel mai redus nivel fata de inceputul lui 2012, dar se mentine relativ ridicat comparativ cu alte economii dezvoltate, potrivit datelor publicate de Eurostat, citate de MarketWatch.

In timp ce numarul persoanelor fara loc de munca s-a redus cu 13.000, numarul total al acestora a ramas la 17,24 milioane, fiind de peste doua ori mai ridicat comparativ Statele Unite, unde rata somajului este de 5%, scrie Mediafax.

Somajul din zona euro arata ca in economia regiunii exista un nivel ridicat al capacitatii economice neutilizate si ca va trece ceva timp pana cand salariile vor creste suficient de rapid pentru a majora costurile companiilor si preturile de consum.

Perspectiva unor presiuni inflationiste scazute insemna ca Banca Centrala Europeana (BCE) va adopta noi masuri de stimulare la sedinta de politica monetara de joi, asa cum se asteapta majoritatea analistilor.

Declinul numarului de persoane fara loc de munca a avut loc in multe dintre economiile mari ale zonei euro, respectiv Germania, Spania si Italia, dar nu si in Franta, unde a crescut.

Citeste si:
Dacia trimite din nou în șomaj tehnic peste 1.000 de angajaţi
Dacia trimite din nou în...

Datele Eurostat au confirmat ca rata somajului in randul tinerilor cu varste de sub 25 de ani a crescut in octombrie de la 22,2% la 22,3%.

In Italia, somajul in randul tinerilor este de 47,7%, iar in Italia de 39,8%.

Sursa foto: gpointstudio, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
COVID-19 | Dezastru pentru economie: numărul falimentelor poate depăși 150.000
Setari Cookie-uri