In timp ce numarul persoanelor fara loc de munca s-a redus cu 13.000, numarul total al acestora a ramas la 17,24 milioane, fiind de peste doua ori mai ridicat comparativ Statele Unite, unde rata somajului este de 5%, scrie Mediafax.

Somajul din zona euro arata ca in economia regiunii exista un nivel ridicat al capacitatii economice neutilizate si ca va trece ceva timp pana cand salariile vor creste suficient de rapid pentru a majora costurile companiilor si preturile de consum.

Perspectiva unor presiuni inflationiste scazute insemna ca Banca Centrala Europeana (BCE) va adopta noi masuri de stimulare la sedinta de politica monetara de joi, asa cum se asteapta majoritatea analistilor.

Citeste si:

Declinul numarului de persoane fara loc de munca a avut loc in multe dintre economiile mari ale zonei euro, respectiv Germania, Spania si Italia, dar nu si in Franta, unde a crescut.

Datele Eurostat au confirmat ca rata somajului in randul tinerilor cu varste de sub 25 de ani a crescut in octombrie de la 22,2% la 22,3%.

In Italia, somajul in randul tinerilor este de 47,7%, iar in Italia de 39,8%.

Sursa foto: gpointstudio, Shutterstock