10 Decembrie 2015

Electrolux va reduce cheltuielile si numarul angajatilor, dupa esuarea tranzactiei cu GE



Electrolux va reduce cheltuielile si numarul de angajati si va plati un comision General Electric, dupa esuarea acordului de 3,3 miliarde de dolari prin care compania suedeza urma sa preia divizia de electrocasnice a grupului american, relateaza Bloomberg.

Electrolux va reduce costurile la divizia de aparate electrocasnice mici, pentru a economisi anual 120 de milioane de coroane (14 milioane dolari), incepand de la sfarsitul anului 2016, a anuntat miercuri compania, intr-un comunicat, citat de Mediafax.

Costurile legate de program se vor ridica la 190 de milioane de coroane, compania urmand sa restranga personalul si operatiunile la fabricile din SUA, Suedia si China.

Planul va fi aplicat ca urmare a volumului mai redus inregistrat pe mai multe piete importante. Dupa finalizarea programului, divizia de electrocasnice mici va putea investi in produse, a precizat compania.

Electrolux a mai precizat ca va plati General Electric un comision de anulare a acordului in valoare de 175 de milioane de dolari. Electrolux si GE au anuntat luni ca au renuntat la acord din cauza opozitiei autoritatilor de reglementare.



Citeste si