Londra cauta sa limiteze accesul migrantilor la prestatii de stat in cadrul Uniunii Europene (UE), insa aceasta cerere poate fi abandonata daca se ajunge la un acord asupra altor masuri, in locul ei, care sa limiteze migrarea, scriu Times si The Independent citand surse guvernamentale, potrivit Mediafax.

Aceasta idee - care i-ar obliga pe migranti sa astepte patru ani inainte sa aiba acces la prestatii sociale in Marea Britanie - este unul dintre punctele-cheie ale renegocierii de catre Cameron a statutului de membra a blocului Celor 28 a tarii sale, un proces prevazut inaintea organizarii unui referendum asupra ramanerii sau nu a Marii Britanii in UE, preconizat sa aiba loc la sfarsitul lui 2017.

O renuntare la aceasta solicitare ar permite ca referendumul sa aiba loc mai devreme, in iulie 2016, scrie The Independent. Liderii UE urmeaza sa discute reformele in vederea ramanerii Marii Britanii in UE la un summit, la Bruxelles, saptamana aceasta.

Citeste si:

"Nivelul migratiei din UE catre Regatul Unit reprezinta o ingrijorare pentru poporul britanic. Ceea ce conteaza cel mai mult este solutionarea problemelor, ci nu forma precisa a aranjamentelor", a declarat o sursa guvernamentala, citata de The Independent.

The Telegraph, citeaza, la randu sau, un oficial de rang inalt. "O perioada de patru ani este baza negocierilor. Aceasta este ideea premierului, dar daca exista si alte idei mai bune, el este dispus sa le accepte", a declarat aceasta sursa. Biroul premierului nu a raspuns imediat unei solicitari de a comenta.