Doar in cursul zilei de miercuri, aproximativ 4.300 de imigranti au sosit pe insulele grecesti, dintre care 3.000 numai pe insula Lesbos, scrie Mediafax.

"Observam ca fluxul de imigranti este in continuare puternic acum la finalul anului incat, probabil, pana marti, poate chiar mai devreme, OIM estimeaza ca un milion de persoane vor intra (pe continentul european)", a declarat Joel Millman, purtator de cuvant al OIM.

Millman a adaugat ca numarul celor care au ajuns in Europa in 2015 este de patru ori mai mare decat numarul inregistrat in 2014.

"Vrem sa subliniem, de asemenea, ca aceste fluxuri masive in decembrie in Mediterana se dovedesc a fi exact cum ne asteptam sa fie - foarte letale", a avertizat Millman.

Citeste si:

In Marea Egee, din estul Marii Mediterane, unde sunt efectuate cele mai multe rute catre continentul european, 706 persoane au murit inecate in cursul acestui an, potrivit OIM. Numai din data de 16 octombrie, s-au inregistrat 422 de decese, in medie, sapte decese pe zi, a specificat Millman.

"In mod evident, este destul de alarmant si nu asteptam o iarna ca cea de anul trecut. Dar, din ce constatam, putem vedea ca fluxurile de imigranti raman consistente", a subliniat Millman.

Un numar record de 60 de milioane de persoane care au fost fortate sa emigreze din zone de conflict a fost inregistrat in cursul acestui an, cele mai multe provenind din Siria, care se confrunta cu un razboi civil, si din alte state afectate de conflicte armate, a anuntat, vineri, ONU.

Sursa foto: Ververidis Vasilis, Shutterstock