Compania low-cost Pegasus a anuntat ca explozia de pe Aeroportul Sabiha Gokcen, situat pe malul asiatic al orasului, a avut loc la ora locala 2.05 (2.05, ora Romaniei), cand in zona respectiva nu se aflau pasageri. Compania a anuntat ca operatiunile sale pe aeroport continuau in mod normal, potrivit Mediafax.

Politisti inarmati cu pusti si purtand veste antiglont au fost trimisi, in urma exploziei, sa consolideze securitatea la intrarile pe aeroport. Ei controlau vehicule, iar un elicopter de politie survola zona, potrivit agentiei de presa de stat Anadolu. Potrivit Anadolu, una dintre femeile de serviciu a fost ranita la nivelul capului, iar cealalta la nivelul unei maini.

Politia a refuzat sa faca declaratii in legatura cu acest incident. Aeroportul a anuntat ca au fost declansate anchete cu privire la cauza exploziei, iar traficul aerian decurgea in mod normmal.

Citeste si:

Kurzi, activisti de stanga sau militanti islamisti comit frecvent atacuri cu bomba in Turcia. Un conflict vechi de aproximativ 30 de ani intre stat si activisti din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a reizbucnit in partea de sud-est a tarii, cu o populatie majoritar kurda, dupa prabusirea unui armistitiu, in iulie.

Potrivit site-ului sau, aeroportul a deservit aproximativ 26 de milioane de pasageri in primele 11 luni ale acestui an, reprezentand mai putin de jumatate din numarul de pasageri deserviti de Aeroportul Ataturk, situat pe malul european al Istanbulului.

Sursa foto: Philip Lange/Shutterstock.com