Este vorba despre cea mai ampla operatiune in domeniul luptei impotriva coruptiei din ultimele decenii si vizeaza inclusiv infractiuni care dateaza din 2004, a declarat Nebojsa Stefanovici, scrie Mediafax.

Mai multi directori ai unor companii de stat, doi fosti oficiali din cadrul Ministerului de Interne si o serie de primari se afla, de asemenea, printre persoanele retinute, acuzate ca au deturnat in total 7,8 miliarde de dinari (70 de milioane de dolari), a precizat ministrul intr-o conferinta de presa.

Autoritatile din Serbia, care pe 14 decembrie a deschis negocieri de aderare cu Uniunea Europeana (UE), depun eforturi sa eradicheze o adevarata mosternire a coruptiei si crimei organizate, care a prins radacini in timpul razboaielor iugoslave din anii '90.

Citeste si:

Fostul ministru arestat este Slobodan Milosavljevici, din cadrul Partidului Democratic (opozitie), care a detinut portofoliul Agriculturii, Padurilor si Managementului Apelor din mai 2007 si pana in iulie 2008, a precizat Stefanovici.

Ministrul sarb de Interne a mai anuntat ca politia cauta inca cinci suspecti. Autoritatile sarbe au acuzat de coruptie, in iunie, peste 35 de politisti si vamesi.

Sursa foto: sakhorn/Shutterstock.com