Este stare de alerta in arondismentul 18 din Paris, unde un barbat a fost impuscat mortal dupa ce a incercat sa intre intr-o sectie de politie. Potrivit unei surse din cadrul politiei, mai multi martori l-au auzit pe atacator strigand "Allah e mare", in timp ce incerca sa atace un politist de la receptia cladirii, noteaza Mediafax.

Un martor a declarat pentru AFP ca au fost trase doua sau trei focuri de arma pe strada Goutte d'Or, care a fost inchisa de politie. Intr-o fotografie publicata pe Twitter de un jurnalist al publicatiei New York Times, se poate vedea un barbat zacand la pamant, in fata cladirii.

Presa franceza a relatat ca a existat un schimb de focuri, iar atacatorul a fost lichidat. Intreaga zona a fost incercuita de fortele de securitate, care incearca sa afle daca barbatul avea si complici, noteaza Digi24. Publicatia Le Parisien anunta ca suspectul purta o centura cu explozibili, iar in fotografiile de la fata locului se vede un robot pentru detonarea controlata a bombelor.

Martorii au povestit ca barbatul striga „Allah este mare”, in timp ce incerca sa intre cu forta in comisariat. Politia le-a recomandat celor care locuiesc in zona sa ramana in case si sa tina ferestrele inchise. Ca masura de precautie, doua scoli din apropiere au fost inchise. Atacul s-a produs la putin timp dupa ceremonia de comemorare a unui an de la atacul de la Charlie Hebdo, ceremonie la care a participat si presedintele Francois Hollande.

Sursa foto: BlackMac / Shutterstock