Aceste tari optimiste sunt si printre cele cu un nivel al saraciei crescut, exceptand China. De altfel, studiul arata un trend al optimismului fata de prosperitatea economica in tarile mai putin dezvoltate, fapt pentru care urmatorii optimisti de pe glob se regasesc in Pakistan, Maroc si India.

Locuitorii din Congo, la fel de optimisti ca danezii

Dupa aceste tari, se afla Arabia Saudita, insa fara sa fie o surpriza a topului: economia sa este bazata pe petrol, care genereaza 45% din PIB. Fiji si Congo sunt, de asemenea, optimiste si mult mai optimiste decat multe tari din Europa. De fapt, cea mai optimista tara europeana este Danemarca, aflata pe acelasi loc cu Congo.

Printre tarile europene optimiste isi fac loc timid si Irlanda si Islanda, urmate de Kosovo si Olanda la limita de jos. Astfel, locuitorii din Papua Noua Guinee sunt de cinci ori mai optimisti decat olandezii, spre exemplu.

La polul opus, pesimistii planetei sunt locuitorii din Grecia, urmati de cei din Suedia, Austria si Italia. Locuitorii din Africa de Sud, Hong Kong si Irak sunt si ei printre cei mai pesimisti in privinta economiei in 2016. Per total, studiul arata un nivel al pesimismului accentuat printre tarile europene, asa ca din top nu lipsesc nici Franta, Finlanda, Germania si Marea Britanie. Romania si Bulgaria nici nu apar in studiu, insa vecinii nostri sarbi si ucraineni intra tot in categoria pesimistilor.

Dintre puterile lumii, Rusia a intrat in categoria tarilor optimiste, insa printre ultimele locuri, iar SUA s-au clasat prin statele usor pesimiste.

Sursa foto: Lorimer Images/Shutterstock.com