Li Wei a facut afirmatia la o conferinta la care a participat in timpul weekend-ului, a relatat luni publicatia China Securities Journal, citata de Reuters."In ultimii 30 de ani de reforme si deschidere a economiei, PIB-ul Chinai a inregistrat o crestere anuala de circa 10%. Fata de aceasta, cresterea de 6,5% nu este mare, dar va fi dificil sa fie atins acest ritm", a spus Li Wei.

El a aratat ca principalii factori negativi vor fi incetinirea economiei mondiale, cresterea costurilor cu forta de munca, care erodeaza avantajul concurential, si amplificarea ingrijorarilor referitoare la mediu, ceea ce va face ca China sa nu mai poata sa industrializeze in ritm rapid terenurile arabile.

Presedintele Xi Jinping a declarat ca China trebuie sa mentina o crestere economica medie de minim 6,5% in urmatorii cinci ani, pentru a indeplini obiectivul de a dubla PIB-ul si venitul pe cap de locuitor pana in 2020, comparativ cu 2010.

Autoritatile din China urmeaza sa publice date privind evolutia anuala a PIB pe 19 ianuarie, fiind de asteptat ca avansul economic sa fi incetinit in 2015 la circa 7%, cel mai lent ritm din ultimul sfert de secol.

Sursa foto: lassedesignen / Shutterstock