Potrivit agentiei turce de presa Anadolu, fortele antiteroriste au efectuat raidurile miercuri, la o zi dupa ce un atacator sinucigas din cadrul gruparii Stat Islamic a detonat o bomba in cartierul istoric Sultanahmet din Istanbul, omorand zece cetateni straini, majoritatea turisti germani , conform Mediafax.

Anadolu a precizat ca suspectii ar fi avut contacte cu luptatori ai gruparii Stat Islamic din zone de conflict si au oferit sprijin logistic organizatiei.
Potrivit autoritatilor ruse, mii de cetateni rusi sunt suspectati ca au plecat in Siria petnru a se alatura gruparii jihadiste Stat Islamic.

Zece persoane, dintre care noua germani, au fost ucise si 15 au fost ranite, marti, in atacul sinucigas cu bomba, in centrul turistic al Istanbulului, potrivit autoritatilor turce atacatorul fiind un barbat care are legaturi cu Siria. Dintre cele 15 persoane ranite, doua se aflau in stare grava.

Citeste si:

Explozia puternica, auzita de la cativa kilometri distanta, a avut loc in jurul orei locale 10.15 (10.15, ora Romaniei), la Sultanahmet - unde se afla Muzeul Sfanta Sofia si Moscheea Albastra, ambele atractii turistice majore, in partea europeana a metropolei.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat, la Ankara, un atac "terorist". El a afirmat ca o persoana de origine siriana este autorul, evocand primele elemente ale anchetei.

Premierul turc Ahmet Davutoglu a afirmat ca gruparea Statul Islamic (SI) se afla in spatele atacului sinucigas de la Istanbul.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock