Cetatenii Uniunii Europene vor gasi mai greu locuri de munca, iar economia comunitara va avea de suferit in cazul in care Spatiul Schengen s-ar destrama din cauza crizei imigratiei, avertizeaza presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, citat de Reuters.

Criza imigraiei, cea mai grav care afecteaz Europa dup al II-lea Rzboi Mondial, a generat disensiuni grave între statele membre UE, cu riscul destrmrii Spaiului Schengen , conform Mediafax.

"Un Spaiu Schengen mai mic ar însemna mai puine locuri de munc i o cretere economic mai mic", a declarat Jean-Claude Juncker, admiând îns c nu va fi uor s fie oprit actualul aflux de imigrani extracomunitari."Schengen este una dintre cele mai mari realizri ale procesului de integrare european", a subliniat Juncker.

"Fr Schengen, fr libera circulaie a angajailor, fr libertatea cetenilor UE de a cltori, zona euro nu are sens. Aceeai schem se aplic în raportul dintre Schengen, libertatea de circulaie i piaa comunitar", subliniaz preedintele Comisiei Europene.

La rândul su, Jeroen Dijsselbloem, preedintele Eurogrup, a afirmat joi c meninerea spaiului de liber circulaie Schengen este esenial pentru prosperitatea economic a zonei euro.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i preedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au afirmat în mod repetat c exist o legtur direct între Spaiul Schengen i zona euro.

Rugat s explice aceast legtur, Jeroen Dijsselbloem a explicat c Spaiul Schengen este "esenial pentru cooperarea economic i dezvoltarea Europei". Pentru protejarea sistemului de liber circulaie Schengen, este "vital s fie securizate frontierele externe i s existe cooperare cu Turcia", a subliniat eful Eurogrup. "În momentul de fa, asistm la msuri individuale luate de state la frontiere. Trebuie s fim foarte ateni, cci aceasta este o spiral negativ spre un nivel inferior. Nu sunt de acord cu aa ceva", a subliniat Dijsselbloem.

Sursa foto: Pincasso / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri