Criza migrantilor din Europa si atacurile teroriste devastatoare, combinate cu prabusirea preturilor petrolului si incetinirea economiei chineze, vor domina incepand de marti discutiile liderilor politici si de afaceri de la forumul anual din statiunea elvetiana Davos.

Peste 40 de sefi de state si de guverne, alaturi de directori de companii, lideri ai unor organizatii nonguvernamentale si staruri de la Hollywood, se vor afla in statiunea de ski Davos, care se va transforma cu aceasta ocazie intr-o fortareata de inalta securitate, relateaza AFP, conform Mediafax.

Vicepresedintele american Joe Biden va conduce delegatia SUA, din care vor mai face parte secretarul de Stat John Kerry si secretarul pentru Aparare Ashton Carter.

La reuniune va participa si premierul elen de extema-stanga Alexis Tsipras, care se va infrunta din nou cu ministrul german de Finante Wolfgang Schaeuble, intr-o dezbatere care promite sa fie animata.Presedintele Argentinei, Mauricio Macri, va marca prima aparitie la Davos de la alegerea sa in noiembrie si va prezenta planul sau de reforme economice, intr-o tara cu un trecut recent turbulent.

Presedintele din Afganistan, Ashraf Ghani, va cauta sa atraga intelegere pentru tulburarile care au loc in tara, in timp ce presedintele nigerian Muhammadu Buhari se va confrunta cu intrebari legale de felul in care trataza insurgenta organizatiei teroriste Boko Haram, in cea mai populata tara a Africii.

Printre invitati se va mai afla candidatul la Oscar Leonardo DiCaprio, mare sustinator al ecologiei, care va profita de oportunitate pentru a reaminti liderilor mondiali sa isi respecte angajamentele de combatere a incalzirii globale, convenite la Paris in decembrie.In conditiile in care migrantii nu sunt descurajati de gerul iernii sa vina in Europa, este de asteptat ca subiectul sa domine reuniunea de la Davos.

Moartea a zeci de oameni intr-un atac asupra unui hotel din in Burkina Faso, vineri, a reamintit groaza care s-a raspandit in intreaga lume in ultimele 12 luni, iar la conferinta organizata de Forumul Economic Mondial (WEF) va fi discutat in mod sigur impactul economic si social.
Davos este intotdeauna gazda unor intalniri neobisnuite, de exemplu va discuta ministrul iranian de Externe cu omologul sau saudit, chiar daca tarile lor sunt in prezent in conflict?

Tema forumului va fi ”A patra Revolutie Industriala”, pe care fondatorul si presedintele WEF, Klaus Schwab, o descrie ca fiind fuziunea tehnologiilor in lumea fizica, digitala si biologica, care creeaza noi capacitati si un impact dramatic la nivelul sistemelor politice, sociale si economice.

In pofida optimismului legat de viitor, prabusirea preturilor petrolului, problemele economice tot mai mari ale Chinei si incetinirea economiei globale preocupa majoritatea participantilor, in special in privinta impactului acestor factori asupra economiilor emergente, care vor fi reprezentate de liderul sud-african Jacob Zuma.

Sursa foto: koya979 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri