19 Ianuarie 2016

Australia isi va suplimenta numarul de soldati in Afganistan, anunta premierul Malcolm Turnbull



Premierul australian, Malcolm Turnbull, a anuntat in timpul unei vizite-surpriza la Kabul ca tara sa isi va spori efectivele militare in Afganistan, relateaza Radio Free Europe/Radio Liberty in pagina online.

Turnbull a declarat luni ca tara sa va trimite inca 20 de soldati sa participe la misiunile de securitate derulate de Australia in Afganistan, numarul total de militari australieni prezenti pe teritoriul afgan ajungand la 270 , conform Mediafax.

Aceasta declaratie a fost facuta de Turnbull la cateva zile dupa ce acesta a respins o cerere formulata de presedintele american, Barack Obama, ca Australia sa trimita mai multi soldati pentru a lupta impotriva pozitiilor gruparii Stat Islamic din Siria si Irak.

Turnbull are programata o vizita la Washington pentru zilele de luni si marti, unde va participa la discutii pe probleme de securitate din Orientul Mijlociu si din regiunea Asia-Pacific.Australia a pierdut 41 de soldati in timpul participarii sale, timp de 12 ani, la operatiuni de securitate in Afganistan.



Citeste si