19 Ianuarie 2016

Economia Chinei a crescut cu 6,9% in 2015, cel mai slab ritm din ultimii 25 de ani



Economia Chinei, a doua ca marime din lume, a inregistrat o incetinire puternica in 2015, la o crestere de 6,9%, cel mai slab ritm din ultimii 25 de ani, iar semnele de revenire sunt reduse, relateaza MarketWatch.

In trimestrul al patrulea, avansul a fost de 6,8%, sub asteptarile analistilor, indicand reducerea activitatilor economice.Liderii chinezi au participat luni la o intalnire pe teme economice. Presa din China a relatat despre optimismul participantilor, dar presedintele Xi Jinping a cerut oficialilor sa stabilizeze cresterea pe termen scurt , conform Mediafax.

Premierul Li Keqiang a vorbit despre amplificarea presiunilor de incetinire a cresterii economice, pe fondul cererii reduse la nivel mondial.Gradul de indatorare are o tendinta crescatoare, iar capacitatea sectorului constructiilor si a fabricilor este in exces, oficialii chinezi anticipand in aceste conditii ca anul 2016 va fi unul dificil.

Piata de capital a inceput anul in scadere, anuland cresterile inregistrate dupa prabusirea din vara anului trecut.Potrivit economistilor, instrumentele folosite in mod traditional de guvernul chinez pentru relansarea cresterii, respectiv investitiile in infrastructura, creditele ieftine si majorarea exporturilor, sunt tot mai ineficiente.In 2014, China a consemnat o crestere economica de 7,3%



Citeste si