26 Ianuarie 2016

Increderea in economia Germaniei, aproape de minimul ultimului an



Increderea oamenilor de afaceri in economia Germaniei s-a inrautatit drastic in ianuarie, aproape de minimul ultimului an, producatorii industriali si companiile de constructii fiind tot mai pesimisti in privinta perspectivelor de afaceri, potrivit datelor publicate luni de institutul Ifo.

"Anul a inceput cu o surpriza neplacuta pentru economia germana", a declarat Hans-Werner Sinn, presedintele Ifo, transmite MarketWatch.
Indicele referitor la climatul de afaceri, calculat de Ifo, a scazut de la 108,6 puncte in decembrie la 107,3 puncte in ianuarie, cel mai redus nivel atins dupa februarie 2015 , conform Mediafax.

Analistii intervievati de Wall Street Journal anticipau un declin mai mic, la 108,5 puncte.Perceptia in randul companiilor din industria prelucratoare se afla la cel mai scazut nivel din ultimele 12 luni.

Sondajul realizat de Ifo, care se adauga nivelului sub asteptari al indicelui referitor la intentiile de achizitii ale managerilor, publicat vineri, arata ingrijorarea ca incetinirea economiei chineze si problemele altor economii emergente mari vor afecta exporturile germane si vor submina deciziile de investitii ale companiilor.



Citeste si