Grupul francez a anuntat totodata ca directorul sau general s-a deplasat la fata locului. "Directorii si ansamblul de colaboratori ai Transdev sunt extrem de socati de acest accident de o gravitate exceptionala. Jean-Marc Janaillac, presedintele-director general al Transdev, s-a deplasat imediat la fata locului", a informat grupul intr-un comunicat.

"O ancheta va fi deschisa de catre politia germana", a mai anuntat compania. Aceasta a informat ca doreste ca ancheta privind cauzele tragediei sa se desfasoare "intr-un mod transparent".

Cel putin opt persoane au murit si alte 150 au fost ranite, marti, in landul Bavaria, din sudul Germaniei, in coliziunea frontala dintre doua trenuri care au deraiat partial de pe sinele de cale ferata.

Citeste si:

Unul dintre mecanicii de tren se afla printre cele opt persoane decedate, potrivit unui post de televiziune german. Cel de-al doilea este in continuare cautat de echipele de interventie, dar exista posibilitatea sa nu fi supravietuit accidentului.

Cele doua trenuri s-au ciocnit in apropiere de orasul Bad Aibling, la 60 de kilometri sud-est de Munchen, in zona raului Mangfall. Potrivit unui angajat al echipelor de interventie, portiunile frontale ale trenurilor sunt distruse pe o portiune de 10-15 metri.