Mai multe grupuri industriale din China vor sa profite de scandalul emisiilor in care este implicat grupul german Volkswagen si incearca sa cumpere divizia de motoare mari a MAN. Aceasta produce atat motoare pentru vapoare, cat si generatoare utilizate in centralele electrice, astfel de unitati fiind folosite inclusiv in centrala nucleara de la Cernavoda.

In 2014, unitatea avea vanzari de 3,3 miliarde de euro si profit de 206 milioane. Potrivit Reuters, valoarea diviziei ar fi de 4-5 miliarde de euro. Volkswagen a negat ca aceasta ar fi de vanzare, conform Adevarul Financiar.

Grupul german a securizat un imprumut de 20 de miliarde de euro in ianuarie pentru a trece peste scandalul emisiilor. Volkswagen sublinia atunci ca nu este nevoie sa vanda parti ale sale. Totusi, conform unor surse citate de Reuters, daca Volkswagen ar trebui sa vanda ceva pentru a compensa costurile scandalului, atunci divizia de motoare mari a MAN ar prima. O alta persoana a afirmat ca Volkswagen a primit scrisori de interes si ca va demara discutii exploratorii cu un potential cumparator din China.

Grupurile chineze care doresc unitatea sunt Yuchai, Weichai si Sinomach. Alte grupuri care ar putea fi interesate sunt General Electric, Siemens Siemens si Sulzer.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Sergey Kohl / Shuuterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri