Gruparea terorista Al-Shabaab a revendicat atacul cu bomba de la bordul avionului din Somalia

Gruparea terorista Al-Shabaab a revendicat atacul cu bomba, din urma cu doua saptamani, de la bordul aeronavei cu destinatia Djibouti care a efectuat o aterizare de urgenta in capitala Somaliei, Mogadishu, informeaza BBC News online.

Printr-un mesaj de revendicare postat online, gruparea terorista somaleza a explicat ca atacul de la bordul aeronavei a fost un act de razbunare fata de operatiunile de spionaj ale Occidentului in Somalia. Aeronava Airbus 321 a companiei somaleze Daallo Airlines, cu 74 de pasageri la bord, a efectuat o aterizare de urgenta pe aeroportul din Mogadishu, de unde decolase, dupa ce la bordul avionului a avut loc o explozie, potrivit Mediafax.

O persoana, care ar fi presupusul atacator, a fost aruncata de la bordul aeronavei in urma exploziei care a produs o gaura cu diametrul de un metru in fuzelajul avionului.

Nicio alta grupare nu a revendicat atacul pana in prezent, dar serviciile secrete americane care au sugerat ca bomba a fost detonata cu ajutorul unui laptop au plasat atacul in responsabilitatea gruparii Al-Shabaab. Gruparea terorista Al Shabaab, care lupta impotriva conducerii somaleze, a mai atacat aeroportul din Mogadishu in trecut.

Sursa foto: Olaf Schulz / shutterstock.com

Citeste si:
Al-Qaida ameninta cu atentate la malluri din M.Britanie, SUA si Canada
Grupul Al-Shabaab, afiliat...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri