Epicentru cutremurului a fost localizat la 15 kilometri est de orasul Christchurch, avand o adancime de 15 kilometri, potrivit Institutului Seismologic Geonet din Noua Zeelanda. Au existat 40 de replici ale cutremurului, conform Geonet, potrivit Mediafax.

Politia a anuntat ca nu au fost inregistrate pagube majore si victime, dar locuitorii au fost evacuati din cateva cladiri. Potrivit Consiliului local din Christchurch, fragmente de stanci s-au desprins si au cazut in mare in zona estica de coasta. Pe 22 februarie 2011, un alt cutremur s-a produs in apropiere de Christchurch, soldat cu aproape 200 de morti si producand pagube de peste 20 miliarde de euro, astfel ca orasul a necesitat ample lucrari de reconstruire.

"Este evident ca un cutrem cu magnitudinea de 5,7 grade care s-a produs atat de aproape de coasta estica a orasului Christchurch a cauzat un mare soc pentru locuitorii orasului, in termeni de incredere si siguranta a locuitorilor", a declarat primarul Christchurch, Lianne Dalziel.

Sursa foto: DmitrySerbin / Shutterstock.com