Ramanerea Marii Britanii in UE ar reprezenta indepartarea unei mari incertitudini pentru Europa, care se confrunta deja cu cea mai grava criza a migratiei de la al Doilea Razboi Mondial si pana in prezent, cu o ascensiune a miscarilor extremiste, cu o amenintare terorista si cu o slabiciune persistenta a economiei, conform Adevarul Financiar.

In cazul in care Consiliul European reuseste sa ajunga la un acord multumitor pentru premierul britanic, David Cameron va putea organiza rapid referendumul pe care l-a promis, pe tema ramanerii sau nu a Marii Britanii in UE, probabil la sfarsitul lui iunie.

“Pentru moment, pot spune doar ca am facut unele progrese, dar mai sunt inca multe de facut”, a declarat Donald Tusk, presedintele Consiliului European, dupa prima zi a unui summit decisiv la Bruxelles, ale carui lucrari se incheie duminica.

Citeste si:

Negocierile s-au concentrat, in ultimele zile, asupra problemelor guvernantei economice, raporturilor dintre zona euro si tarile care nu fac parte din ea si reglementarilor financiare – cu scopul ca institutiile financiare britanice sa nu beneficieze de un avantaj asupra concurentilor lor.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: symbiot / Shutterstock