Intrebat in cadrul unui interviu difuzat, duminica, de postul TV France 5 ce plan are Uniunea Europeana in cazul in care Marea Britanie va parasi blocul european, Moscovici a raspuns: "Nu, nu exista niciun plan B. Nu ne ajuta in niciun fel sa ne gandim la scenarii dezastruoase", conform Mediafax.

"Ziua in care vom incepe sa vorbim despre un plan B este cea in care nu vom mai crede in planul A. Eu ma gandesc la un singur plan. Regatul Unit al Marii Britanii (in UE) inseamna unitatea Europei", a completat Moscovici, referindu-se la referendumul din 23 iunie organizat in Marea Britanie prin care votantii vor decide daca statul ramane sau nu un membru al UE.

Comisia Europeana nu va lua parte la campania lansata de politicienii britanici privind ramanerea sau iesirea statului din alianta europeana, a precizat Moscovici, explicand ca orice interventie va fi contracarata.

Citeste si:

"Consider ca este prudent sa nu facem campanie si sa incercam sa impunem o decizie unui popor suveran. Referendumurile sunt periculoase, mai ales pentru Europa", a indicat comisarul francez al UE.

El a facut referire la decizia primarului Londrei, Boris Johnson, care a anuntat in weekend ca va face campanie pentru iesirea Marii Britanii din blocul european, ceea ce, in opinia lui Moscovici, este o decizie populista care i-ar putea prejudicia imaginea.

Sursa foto: symbiot / Shutterstock