Contribuind deja cu doua treimi la avutia nationala a Chinei, societatile private din acesta tara vor asigura in 2010 trei sferturi din Produsul Intern Brut al Chinei, potrivit unui studiu al Academiei chineze de stiinte sociale (CASS).

La acea data aproximativ 70% din societatile chineze vor fi firme private, intr-o tara care oficial este una socialista si care a demarat primele reformele economice decat la inceputul anilor 1980, informeaza Rompres. Concluziile desprinse din studiul CASS confirma rezultatele unui raport dat publicitatii joi de Federatia chineza pentru Industrie si Comert (ACFIC). Conform acestei federatii, in anul 2005 societatile private au fost responsabile pentru 65% din PIB-ul Chinei, cu sase procente mai mult decat in 2000.

China Daily precizeaza insa ca aceste cifre includ si bogatia produsa de societatile cu capital strain. in plus, raportul ACFIC indica, printre altele, si faptul ca in 2005 societatile private au asigurat 207 milioane locuri de munca in zonele urbane, comparativ cu 150 milioane locuri de munca in 2000, in timp ce in aceiasi perioada sectorul de stat a pierdut 150 milioane locuri de munca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Brandul care promite sa puna Romania pe harta marilor creatori de moda