Noi fragmente de fuselaj care ar putea apartine zborului malaysian, gasite in Mozambic

Un tanar sud-african a gasit pe o plaja din Mozambic noi fragmente de fuselaj care ar putea apartine avionului companiei Malaysia Airlines disparut in urma cu doi ani, probele fiind trimise in Australia pentru a fi expertizate, anunta Autoritatea aeronautica civila din Africa de Sud.

Liam Lotter, in varsta de 18 ani, a declarat ca a gasit un fragment de fuselaj pe o plaja din Mozambic in decembrie 2015. Nu si-a dat seama ca fragmentul era important pana cand in aceeasi zona au fost gasite in urma cu o saptamana alte resturi dintr-un avion, potrivit Mediafax. Fragmentul de fuselaj de culoare alba este supus testelor de oficiali din Australia si din Malaysia, informeaza site-ul agentiei Reuters.

Alte bucati de fuselaj au fost gasite in Oceanul Indian, intre Mozambic si Madagascar, expertii stabilind ca sunt de la un avion de tip Boeing 777, modelul aeronavei disparute pe 8 martie 2014 in timp ce zbura din Kuala Lumpur spre Beijing. Potrivit unor oficiali americani citati de NBC, fragmentul gasit este un stabilizator orizontal apartinand unui avion Boeing 777.

Obiectul a fost gasit in largul provinciei mozambicane Inhambane, dar autoritatile de la Maputo inca nu au confirmat informatia. In 2015, un fragment de fuselaj a fost gasit pe Insula Reunion din Oceanul Indian, dar autoritatile au stabilit ca piesa nu apartinea Zborului MH370. La bordul avionului care apartinea companiei Malaysia Airlines (Cursa MH370) erau 239 de persoane, considerate decedate.

Citeste si:
Bogatele tari sarace! Cea mai rapida crestere economica nu o are China
Bogatele tari sarace! Tarile...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri