Cancelarul Angela Merkel a promis ca va reduce afluxul de migranti in Germania, pe ultima suta de metri a campaniei electorale, cu zi inainte de milioane de germani sa fie chemati la urne pentru a alege parlamentele regionale din trei landuri importante, relateaza DPA.

Alegerile de duminica, din Baden-Wuerttemberg, Renania-Palatinat si Saxonia-Anhalt ii vor transmite un semnal clar Angelei Merkel, a carei decizie de a mentine granitele Germaniei deschise pentru refugiati au pus la grea incercare popularitatea formatiunii sale, Uniunea Crestin-Democrata (CDU), scrie news.ro.

“Vrem sa reducem semnificativ numarul refugiatilor”, a spus cancelarul in fata unei multimi de 1.400 de sustinatori, in orasul Haigerloch, din sud-vestul tarii. Ea i-a luat in vizor pe asa-numitii migranti economici si a promis ca ii va repatria mai rapid pe cei care nu au dreptul la azil. Merkel si-a aparat pozitia in ceea ce priveste migratia si a explicat masurile de integrare luate de autoritati, la un miting din landul Baden-Wuerttemberg, in trecut un fief al CDU.

“Cred ca putem spune ca ne asteptam ca refugiatii sa accepte aceste oferte. Aceasta este o obligatie, nu o optiune”, a spus Merkel, referindu-se la eforturile recente de a le preda migrantilor limba germana si de a le oferi locuri de munca. Potrivit sondajelor de opinie, CDU si partenerii sai de coalitie, SPD (social-democrati) ar putea suferi lovituri grele la alegerile de duminica, in timp ce populistii de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) vor obtine mandate in toate cele trei legislative regionale.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel, liderul SPD, a declarat ca o rata mare de participare la scrutin este cruciala pentru a opri amenintarea reprezentata de ascensiunea formatiunilor nationaliste. Circa 13 milioane de persoane sunt chemate la urne in total. “Avem o ascensiune in toata Europa, din pacate si in Germania, a partidelor nationaliste.

Cu toate acestea, maine (duminica – n.r.) vom vedea clar ca majoritatea alegatorilor vor vota pentru partidele democratice”, a spus politicianul. “Nu este cazul ca cineva sa fie alarmat. Avem o atitudine clara ca sustinem solidaritatea si nu ne vom schimba pozitie din cauza extremistilor de dreapta ce reprezinta circa 10%”, a adaugat el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri