Potrivit datelor transmise de Administratia Federala a Aviatiei (FAA), o drona a trecut la doar 61 de metri deasupra avionului de pasageri Airbus A380, operat de compania Lufthansa, care se afla la o altitudine de 152 de metri in timpul procedurilor de aterziare pe aeroportul international din Los Angeles, noteaza News.ro.

Echipajul zborului Lufthansa nu au intreprins manevre de evitare a dronei si au aterizat in siguranta la cateva minute dupa. Legislatia americana interzice utilizarea dronelor la o inaltime mai mare de 122 de metri si la mai putin de 8 kilometri de un aeroport fara contactarea prealabila a controlorilor de trafic aerian. De asemnea, dronele nu se pot apropia de alte avioane, evenimente sportive sau grupuri mari de oameni.

Administratia Federala a Aviatiei a primit, in ultimii doi ani, 42 de rapoarte privind drone care survoleaza la o inaltime nesigura aeroportul international din Los Angeles, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Statele Unite. In ultimii doi ani, aproape 200 de piloti au reclamat intalniri apropiate cu drone in aer, care ar fi putut sa se transforme in tragedii, doar in statul California. De asemenea, FAA a impus inregistrarea dronelor, detinute de persoane care au cel putin 13 ani, pe o platforma online guvernamentala.