Premierul Belgiei, Charles Michel, confirma arestarea teroristului Salah Abdeslam

Premierul Belgiei, Charles Michel, a confirmat, vineri seara, arestarea presupusului terorist Salah Abdeslam, acuzat de implicare in atentatele de la Paris.

"Salah Abdeslam a fost arestat, in cadrul unor operatiuni efectuate in ancheta privind atentatele de la Paris", a declarat Charles Michel in cursul unei conferinte de presa organizata alaturi de presedintele Frantei, François Hollande, potrivit Mediafax. "In total, au fost arestati trei suspecti, inclusiv Salah Abdeslam", a spus Charles Michel.

Potrivit postului RTBF, Salah Abdeslam este ranit si a fost transportat la Spitalul Saint Pierre din Bruxelles. Premierul Belgiei a multumit serviciilor de securitate si agentiilor de informatii pentru "eforturile imense si minutioase" in vederea arestarii teroristului.

"Este vorba de o ancheta care va avea rezultate foarte importante in campania de combatere a terorismului si in apararea principiilor democratice", a adaugat Michel, precizand ca, in total, au fost efectuate peste 100 de perchezitii si 58 de retineri. "Foarte importanta este si cooperarea dintre Belgia si Franta in acest dosar", a subliniat Charles Michel. Salah Abdeslam, suspectat de implicare in atentatele comise in noiembrie 2015 la Paris, a fost ranit si arestat preventiv in cursul unei operatiuni a politiei in cartierul Molenbeek din Bruxelles.

Teroristul se ascundea intr-o casa situata pe strada Quatre Vents din Bruxelles. In varsta de 26 de ani, Salah Abdeslam este fratele lui Brahim Abdeslam, unul dintre teroristii care s-au aruncat in aer la Paris pe 13/14 noiembrie 2015. Salah Abdeslam, nascut in Belgia intr-o familie marocana, este suspectat ca a incercat sa comita un atentat in arondismentul al XVIII-lea din Paris. Atentatele de la Paris, soldate cu 130 de morti, au fost revendicate de reteaua terorista Stat Islamic.

Citeste si:
Cum vrea UE sa compenseze scaderea veniturilor dupa Brexit
Cum vrea UE sa compenseze...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Drop of Light / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri