Niciun cetatean roman nu a fost victima a atentatelor produse la Bruxelles, marti dimineata, a afirmat premierul Dacian Ciolos, care a adaugat ca oficialii romani care sunt in vizita de lucru la Comisia Europeana sunt in siguranta la sediul reprezentantei permanente a Romaniei la UE.

"Autoritatile romane au luat toate masurile pentru a se asigura protectia cetatenilor romani care traiesc in Belgia. Am avut de dimineata o discutie cu domnul ambasador Tinca, ambasadorul nostru la Bruxelles. Acolo, misiunile diplomatice ale Romaniei, atat ambasada cat si reprezentanta permanenta sunt mobilizate sa de ajutor cetatenilor romani care au nevoie. M-am asigurat ca nu exista victime cetateni romani nici la aeroport, si nici raniti in statia de metrou", a spus premierul in deschiderea unei conferinte la care trebuia sa participe conform programului initial, scrie Mediafax.

Ciolos a adaugat ca cetatenii romani care sunt in misiune la Bruxelles, in diferite vizite de lucru la Comisia Europeana, sunt in momentul de fata la reprezentanta permanenta, in siguranta.

Premierul a anuntat ca Ministerul de Externe a mobilizat la ambasada Romaniei de la Bruxelles o celula de criza si a pus la dispozittie numerele de telefon la care cetatenii romani care locuiesc in Belgia sau oricine are nevoie de informatii pe care autoritatile romane le pot oferi sa poata sa le solicite telefonic.

Seful Executivului a facut referire si la cursele Tarom care marti dimineata aveau program de zbor pe ruta Bucuresti-Bruxelles si retur.

"Avem deja o echipa la aeroportul din Amsterdam unde a fost directionata cursa Tarom de dimineata, care a aterizat deja, deci avem echipa consulara acolo care sa ajute si sa dirijeze pasagerii care au sosit pentru Bruxelles dar au aterizat la Amsterdam", a spus seful Executivului.

Premierul a precizat ca a fost informat de ministrul Internelor, care este in contact cu politisti romani aflati in misiune la Bruxelles, ca o cursa Tarom care a decolat din capitala Belgiei spre Bucuresti isi luase zborul inainte de producerea atentatelor, calatorii nefiind afectati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri