Atentatele de marti de la Bruxelles se adauga pe o lista din ce in ce mai lunga a atacurilor teroriste care au avut loc de-a lungul ultimilor 15 ani in Europa. Cititi in continuare care au fost acestea.

13 Noiembrie 2015: Mai multi extremisti asociati ISIS au luat cu asalt sala de concerte Bataclan din Paris, ucigand 130 de persoane. Salah Abdeslam, 26 de ani - un suspect cheie in atentate, a fost ulterior arestat in Bruxelles.

(Foto:Cloud Mine Amsterdam / Shutterstock - Demonstratie de solidaritate dupa atentatele de la Charlie Hebdo)

7 Ianuarie 2015: Teroristii deschid focul in redactia publicatiei de satira Charlie Hebdo, atacul fiind soldat cu 12 morti. Al Qaeda a revendicat atentatul, mentionand ca acesta a reprezentat o razbunare ca urmare a caricaturilor cu profetul Mahomed publicate de Charlie Hebdo.

(Foto: skyfish / Shutterstock - Comemorare a victimelor de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles)

24 mai 2014: Patru persoane sunt ucise cu o mitraliera Kalashnikov la Muzeul Evreiesc din Bruxelles de catre un fost luptator francez asociat ISIS.

(Londra, Palatul Westminster)

22 mai 2013: Doi militanti Al Qaeda il injunghie si ucid pe o strada din Londra pe soldatul britanic Lee Rigby.

(Foto: Natanael Ginting / Shutterstock)

Martie 2012: Un atacator inarmat, care sustine ca este asociat Al Qaeda, ucide trei elevi evrei, un rabin si trei soldati parasutisti

(Foto: Robert Rozbora / Shutterstock - Comemorare a victimelor din Oslo)

22 Iulie 2011: Extremistul anti-musulman Anders Behring Breivik detoneaza o bomba in Oslo si apoi impusca mortal 77 de persoane, majoritatea adolescenti, aflati la o tabara de vara pentru tineret in insula norvegiana Utoeya.

2 Noiembrie 2011: Sediul din Paris al publicatiei Charlie Hebdo este incendiat dupa publicarea unei coperti cu o caricatura a profetului Mahomed. Nimeni nu este ranit.

(Foto:Ron Ellis / Shutterstock - 52 de piloni de otel ridicati in memoria victimelor din Londra)

7 Iulie 2005: 52 de persoane sunt ucise in Londra dupa ce patru teroristi sinucigasi Al Qaeda se detoneaza in trei trenuri de metrou si un autobuz.

(Foto: Ron Ellis / Shutterstock - Gara Atocha, refacuta dupa atentatul din 2004)

11 Martie 2004: O bomba amplasata intr-un tren aflat in gara Atocha din Madrid ucide 191 de persoane, acesta fiind cel mai grav atac terorist de origine Islamista din Europa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri