Premierul Frantei, Manuel Valls, a declarat, miercuri, ca anularea turneului final al Campionatului European, care este programat in perioada 10 iunie - 10 iule, ar fi o infrangere, informeaza L'Equipe.

"In acest moment, Franta nu este afectata de valul de atentate din Europa. Anularea Campionatului European ar fi o infrangere, ar fi o victorie a teroristilor. Avem nevoie de aceste manifestari sportive. Conditia principala este ca organizarea sa se faca in cele mai bune conditii", a spus Valls, potrivit News.ro.

Luni dimineata la ora 09.00, doua explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar statia de metrou Maelbeek a fost lovita de o alta deflagratie. In cele doua atentate separate si-au pierdut viata 31 de persoane, iar 205 au fost ranite, dintre care cateva zeci sunt in stare critica.

Statul Islamic a revendicat atacurile de marti de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agentia Amaq News, apropiata teroristilor. Franta s-a confruntat si ea cu un val de atentate in noiuembrie 2015.

Citeste si:
Coronavirus: Primul deces raportat in Franta. La cat a ajuns...
Coronavirus: Primul deces...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Valls: Franta va fi lovita in viitor de alte atentate teroriste
Setari Cookie-uri