Statele Unite ale Americii au blocat Turcia si Arabia Saudita sa invadeze terestru Siria, astfel ca Bashar al Assad ramane la putere, insa adevaratul castigator este Rusia, care isi va mentine cele doua baze din Siria si blocheaza astfel furnizarea de resurse energetice alternative dinspre Golful Persic spre Europa, potrivit unei analize realizata de catre agentia rusa de stat Sputnik.

Aceasta arata ca anuntul presedintelui rus Vladimir Putin de retragere din Siria a fost facut in data de 15 martie, data cu simbolistica bogata, fiind supranumita si Idele lui Martie de la faptul ca Iulius Cezar a fost tradat si omorat de prietenii apropiati in aceasta zi, conform Adevarul Financiar.

Insa ar fi eroare sa credem ca Assad este cel tradat de Rusia, ci Turcia si Arabia Saudita au fost tradate de SUA, mai scrie sursa citata. Mai exact, Rusia a exploatat divergentele dintre sustinatorii rebelilor sirieni si coalitia internationala impotriva Statului Islamic.

Dezbina si cucereste

Spre exemplu, Rusia a sustinut diplomatic kurzii sirieni din factiunea YPG, iar aceasta a cucerit vaste teritorii in nordul Siriei, cerand apoi autonomia. YPG este sustinuta si de SUA, care vad kurzii sirieni drept un element esential al luptei impotriva Statului Islamic.
Dar o putere sporita a kurzilor a infuriat Turcia, care se confrunta cu un val de atentate organizate de kurzi in Ankara si Istanbul. Ceea ce mai departe a facut ca Turcia sa bombardeze nordul Siriei si sa ameninte cu o invazie terestra.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar

Sursa foto: 11Prazis / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri