Un cunoscut jurnalist rus, Dmitri Tilikin, a fost gasit mort in apartamentul sau de la Sankt Petersburg (nord), relateaza postul Radio Free Europe-Radio Liberty online.

Corpul jurnalistului, in varsta de 54 de ani, prezenta mai multe plagi injunghiate, a anuntat vineri politia din oras. Tilikin parea mort de cel putin doua zile, iar laptopul si telefonul mobil ale jurnalistului lipsesc, au precizat fortele de ordine, potrivit Mediafax.

Politia a anuntat ca a lansat o ancheta si ca nu are niciun suspect. Dmitri Tilikin se concentra, in activitatea sa, asupra culturii si muzicii. El colabora cu publicatii independente si scria in principal despre probleme sociale si drepturile civile.

Articole de-ale sale au fost publicate in ziare populare, intre altele precum Ceas Pik (Ora de varf), Kommersant, The Moscow News si Vedomosti. In perioada 2001-2003, Tilikin a moderat doua programe populare pe postul RTR. El era invitat frecvent la mese rotunde si alte programe gazduite de serviciul rus al postului RFE-RL.

Citeste si:
Instanta refuza extradarea jurnalistului turc ceruta de Erdogan
Curtea de Apel Bucuresti...

Sursa foto: SergioET / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Poti sa treci rezidentiatul la medicina cu rapunsuri de pe internet?