11 Aprilie 2016

Moody a retrogradat ratingul Chevron, Royal Dutch Shell si Total



Moody a retrogradat ratingul a trei dintre cele mai mari companii petroliere din lume, pe baza estimarilor ca pretul petrolului va ramane jos, pentru o perioada mai mare de timp, si ca va provoca dificultati financiare gigantilor din energie, scrie Bloomberg.

Chevron si Royal Dutch Shell au avut ratingul redus cu un nivel, in timp ce ratingul Total SA a fost taiat cu doua trepte, potrivit unor declaratii ale Moody de vineri. Chevron va genera un cashs flow negativ in conditiile in care estimarile arata ca, cel putin urmatorii doi ani, compania va acumula datorii, in timp ce Shell va avea un avantaj avand in vedere achizitia BG Group, scrie Mediafax.

Preturile sunt asteptate sa ramana jos in acest an si sa puna in continuare presiune pe veniturile gigantului Total, potrivit Moody.

Companiile petroliere, mari si mici, au creditele reduse in conditiile in care preturile scazute ale petrolului le reduc conturile si le limiteaza sustenabilitatea. Preturile in New York au scazut cu 60% fata de jumatatea anului 2014.



Citeste si