Suspectii arestati, Mohamed Abrini, Osama K., Herve B. M. si Bilal E, au fost acuzati de participare la "crime teroriste" si la "activitati ale unui grup terorist", in legatura cu atentatele din data de 22 martie de la Bruxelles, a informat Procuratura. Alti doi suspecti, arestati in ultimele zile, au fost eliberati in urma unor "audieri amanuntite ", a mai informat institutia, scrie Mediafax.

Parchetul belgian a subliniat ca nu poate fi deocamdata confirmat daca Abrini este cel de-al treilea suspect, poreclit "omul cu palarie", care a fugit de pe aeroportul din Bruxelles, in timp ce doi atacatori sinucigasi, alaturi de care a fost vazut in inregistrari video, s-au detonat, iar un altul a comis un atac intr-o statie de metrou a orasului. Osama K a fost identificat de presa suedeza ca fiind Osama Krayem, despre care se stie ca a parasit orasul suedez Malmo pentru a lupta in Siria.

El este acuzat ca ar fi cea de-al doilea suspect prezent in statia de metrou Maelbeek atunci cand a avut loc atacul si ca a fost, de asemenea, prezent intr-un centru comercial de unde a fost cumparata geanta folosita in explozia de la aeroport. Potrivit Parchetului federal, Herve B. M este un cetatean ruandez arestat odata cu Krayem, care este acuzat ca a oferit ajutor lui Abrini si Krayem.

Sursa foto: CRM / Shutterstock