12 Aprilie 2016

Riscurile de tara in Europa. Unde se intalnesc cele mai mici si cele mai mari pericole de neplata a datoriilor in afaceri



Compania de evaluare financiara Coface a actualizat ratingurile privind riscul de tara pe mapamond si in Uniunea Europeana, ajungand la concluzia ca avansul economiei globale ramane scazut, in pofida politicilor monetare ultra-expansioniste.

Coface a identificat si trei riscuri in crestere: incetinirea Chinei, preturile scazute ale petrolului si incertitudinile politice. „Pe baza acestor evolutii, Coface a retrogradat in acest trimestru evaluari de risc pentru sapte tari“, precizeaza compania, conform Adevarul Financiar.

Romania, in coridorul riscurilor semnificative

Culoarea galbena de pe harta Coface, reprezentand un „risc semnificativ“ de neplata a datoriilor in afaceri, se regaseste intr-un coridor format de Turcia, Bulgaria, Romania, Croatia si Italia. Coridorul verde, unde riscul de neplata este „scazut“ sau „foarte scazut“, este format din Elvetia si celelalte tari din Vestul Europei si se incheie cu Polonia. In fine, tarile cu risc de neplata „crescut“ sau „foarte crescut“ sunt Grecia, Serbia, Bosnia, Republica Moldova, Ucraina, Belarus si Rusia.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.



Citeste si