Elon Musk, CEO Tesla Motors, una dintre cele mai inovatoare companii din industria auto, a primit un salariu de 37.584 de dolari anul trecut, in timp ce directorul financiar (CFO) Jason Wheeler a primit aproape 21 de milioane de dolari, scrie Bloomberg, potrivit Mediafax.

Wheeler s-a alaturat Tesla in noiembrie, dupa ce a parasit Google. Cea mai mare parte a salariului sau o reprezinta actiuni in cadrul companiei, cash primind numai 46.154 dolari. JB Straubel, seful diviziei de tehnologie de la Tesla, a castigat 250.000 de dolari, potrivit unui raport al companiei.

Pe langa Tesla Motors, Elon Musk este fondatorul si proprietarul companiei de transport spatial Space X, care isi propune explorarea spatiului cosmic. De asemenea, inginerul si antreprenorul Musk detine si functia de presedinte al Solar City, companie care se ocupa cu energia solara.

Elon Musk nu a avut o copilarie tocmai linistita; a crescut in Africa de Sud si, la varsta de opt ani, parintii lui au divortat. Mama sa, Maye Musk, povesteste ca uneori Elon o acompania la mese festive pentru a intalni cativa adulti interesanti insa tanarul uneori ascundea o carte sub masa si se refugia in lectura. Refugiul era reprezentant in general de carti fantasy si SF – Stapanul Inelelor, de J.R.R. Tolkien, Fundatia, de Isaac Asimov, printre ele.

Sursa foto: teslamotors.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri