Potrivit sefului serviciilor de urgenta din capitala Buenos Aires, Alberto Crescenti, victimele cu varste cuprinse intre 21 si 25 de ani sunt suspectate de intoxicare cu substante halucinogene pe care le-ar fi consumat la o petrecere privata din zona Costa Salguero, unde situatia ar fi scapat de sub control. "Vom vedea ce substante au consumat", a declarat Alberto Crescenti.

Festivalul de muzica electronica Time Warp era programat sa se desfasoare vineri si sambata, dar din cauza incidentului a doua seara de festival s-a anulat. Serviciile de urgenta din Buenos Aires au fost solicitate dupa ce ambulantele private care asigurau asistenta medicala pe parcursul festivalului au anuntat ca sunt depasite de situatie.

"Nu mai puteam sa stam inauntru, nu mai puteam respira", a declarat unul dintre participantii la petrecere postului TV local TN. "Era prea cald inauntru si prea multa lume", a adaugat acesta. Festivalul de muzica electronica Time Warp, lansat in Germania in 1994, a fost organizat in Buenos Aires pentru trei ani la rand.