Bilantul cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade produs sambata noapte in Ecuador a ajuns la 272 de morti si 2.068 de raniti, a declarat presedintele ecuadorian, Rafael Correa, avertizand asupra posibilitatii de crestere a bilantului, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

"Ecuadorul a fost lovit incredibil de tare ... Este cea mai mare tragedie in ultimii 67 de ani", a declarat Correa, care si-a intrerupt vizita din Italia pentru a se intoarce in tara. "Exista indicii ca ar fi supravietuitori sub daramaturi si asta e prioritatea acum", a precizat presedintele ecuadorian.

Bilantul anterior era de 235 de morti si peste 1.500 de raniti. Ultimul cutremur puternic care a lovit Ecuadorul s-a produs in 1979, cand au murit 600 de persoane si au fost ranite alte 20.000.

Dintre orasele de pe coasta de vest a Ecuadorului din apropierea epicentrului, cel mai afectat este orasul turistic Pedernales. Stare de urgenta a fost declarata in sase provincii din tara. Potrivit autoritatilor, cutremurul a fost urmat de 230 de replici, majoritatea lovind orasul Pedernales.

"Sunt localitati distruse in totalitate", a precizat Gabriel Alcívar, primarul orasului Pedernales din provincia Manabi, cea mai afectata, unde a fost localizat epicentrul seismului, potrivit Reuters.

"Ce s-a intamplat in Pedernales este catastrofic", a adaugat primarul, precizand ca " nu e vorba de o casa care s-a surpat, e vorba de un intreg oras".

"Incercam sa facem tot ce putem, dar nu prea avem cu ce ajutam", a declarat Alcivar.

Circa 13.500 de membri ai fortelor de securitate au fost mobilizati pentru a participa la operatiunile de interventie si salvare a posibililor supravietuitori.
Statele Unite au confirmat ca printre victimele decedate se afla si cetateni americani, iar premierul canadian, Justin Trudeau, a precizat ca si doi cetateni canadieni figureaza in bilantul celor decedati.

Cutremurul s-a produs sambata la ora locala 18.58 (02.58) ora Romaniei, in apropiere de orasul Muisne de pe coasta de vest a tarii, fiind resimtit in aproape toata tara.

Cea mai afectata este provincia Manabi (vest), pagube importante inregistrandu-se si in orasul Guayaquil, la 300 de kilometri de epicentrul cutremurului.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri